Reiki je sistem liječenja koji se zasniva na principu polaganja ruku. Razvio ga je Mikao Usui u prvim godinama XX stoljeća.Liječenje reikijem se vrši tako što iscjeljitelj u našem slučaju dr. Ahmed Srabović polaže ruku na klijenta i može pomoći na svim nivoima fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom. Reiki daje energiju i liječi tijelo. Studije kažu da ubrzava liječenje rana, snižava krvni pritisak, smanjuje stres i umanjuje ili uklanja bol. Veoma je koristan kod svih psihofizičkih oboljenja, nervnih tegoba, migrene, disajnih organa, jetre, slezine, mišićno koštanih tegoba, ubrzava srastanje kostiju i skraćuje oporavak poslije operacija.
Riječ Reiki je sačinjena iz dva dijela: „Rei" što znači „univerzalna", i „Ki" što znači „energija", životna sila. Zato je logično sto je najbolji prijevod ove riječi „univerzalna životna energija". To je energija koja pokreće sva živa bića, ona se ne može opisati, ali je prisutna u svemu. Kada postanemo svijesni te energije, možemo je koristiti da pomognemo i sebi i drugima.
Važno je napomenuti da liječenje Reikijem ne pomaže samo u otklanjanju simptoma, nego on prvo ide ka uzrocima. Tretmane možete raditi i na samom sebi! To je najjednostavnija, najprirodnija i najdjelotvornija prirodna tehnika liječenja i održavanja zdravlja, no prije toga neophodno je obučiti se kod osoba koje su certificirane za obuku.
 
Savladavanje ove tehnike omogućiti Vam može Quanttes Medica team.
Go to top