Nošenje kristala ili samo posjedovanje nekog u neposrednoj blizini može povećati vašu energiju (narančasti karneol), pročistitii vaš prostor (jantar) ili privući bogatstvo (citrin). Pažljivo raspoređeni, knstali mogu promijeniti vaš život. Možete izabrati kamenje da biste pojačali svoju intuiciju (apofilit), povećali svoje mentalne sposobnosti (zeleni turmalin) i popravili samopouzdanje (hematit). Možete izabrati izobilje (tigrovo oko), iscjeljenje (smitsonit) ili privlačenje ljubavi (rodonit). Neki kristali, poput dimnog kvarca i crnog turmalina. imaju sposobnost upijanja negativnosti i elektromagnetnog smoga. Nošenjem crnog turmalina oko vrata štitite se od negativnih zračenja, uključujući i zračenja mobilnih telefona i računala, odbijate psihičke napade. Veliki dimni kvarc, grozd ili oblikovani šiljak, može izgledati fantastično kao ukrasni predmet, istovremeno ispunjavajući svoju praktičnu svrhu pročišćavanja.
Kristali se od davnina koriste za liječenje i za uspostavljanje ravnoteže. Oni djeluju kroz rezonancu i vibraciju. Neki kristali sadrže minerale koji su poznati po svojim ljekovitim svojstvima. Bakar, na primjer, smanjuje otekline i upale. Malahit ima veliku koncentraciju bakra, što pomaže bolnim zglobovima i mišićima. Nošenje narukvice od malahita omogućava tijelu da apsorbira male količine bakra, na potpuno isti način kao i iz bakrene narukvice. Kristali se koriste i u suvremenoj medicinskoj praksi. Oni kompresijom proizvode elektncitet, a ponekad i svjetlost. Ova osobina kristala se koristi u ultrazvučnim aparatima koji koriste kristal za proizvodnju zvučnih valova. Ako se želite osloboditi bola - pokazatelja da nešto ne valja u vašem organizmu - to možete napraviti kristalima. Bol može biti rezultat viška energije, blokade ili slabosti. Hladan, umirujući knstal, poput lapis lazulija ili ružičastog kvarca, smirit će energiju, dok će je karneol stimulirati, a katedral kvarc je izvrstan za umirivanje bola, bez obzira na uzrok.
Kristali su odični za oslobađanje od glavobolje. Lapis lazuli će brzo ukloniti migrensku glavobolju. Ako je glavobolja izazvana stresom, uklonit će je ametist, jantar ili tirkiz privijeni na obrvu. Ako je povezana s hranom i probavom umirit će je mjesečev kamen ili citrin. Kristali deluju na fizičkom, emotivnom, mentalnom i duhovnom nivou postojanja. Oni vraćaju u harmoniju suptilne energije i rješavaju bolest, dopirući do uzroka u korijenu. Kristali djeluju kroz vibraciju tako što ponovo dovode u ravnotežu biomagnetni omotač, koji obavija fizičko tijelo i aktiviraju tačke povezivanja s čakrama, koje reguliraju vibrirajuće stanje tijela. Ponovnim dovođenjem čakri u ravnotežu mnoga stanja fizičke i psihološke nezdravosti se mogu popraviti. Kristale možete staviti na svoje tijelo ili oko njega, na deset do trideset minuta ili ih koristiti kao alatke za refleksologiju, za stimulaciju tački na svojim stopalima. Da biste izabrali kristal, ili kristale, za liječenje, možete krenuti od simptoma ka dubljem razlogu (po mogućnosti uz savjetovanje s našim kvalificiranim iscjeliteljem kristalima Dr.Srabovićem).

Go to top