Bio-piramida se upotrebljava kao neutralizator svih štetnih zračenja.Bio-piramida zrači u okolinu pozitivnu biokosmičku energiju, tj. ponaša se kao generator.
Neutralizira štetna zračenja geo-patogenih mreža,pad voda, zračenje termičkih izvora. 
U krugu od 6 do 8 m omogućava ljepše življenje, odmor i spavanje. Pomaže kod liječenja raznih bolesti, kao što su glavobolja, migrena, depresija, visoki ili niski pritisak, nespavanje, reumatizam, slaba cirkulacija krvi, prehlada, alergija, slaba memorija ili koncentracija.
Bio-piramidu je potrebno postaviti na ravnu površinu. Treba paziti da se površina piramide ne ošteti. Piramidotologija savjetuje da jedna od stranica bude okrenuta prema sjeveru. U prostoru , gdje su razna tehnička zračenja , televizor, kompjuter Itd. piramida treba da bude postavljena pod uglom od 45 stepeni od smjera zračenja.Ako postavite piramidu ispod kreveta, bolje će te spavati.
Kod upotrebe piramide, piramidu položite na tijelo( najbolje na kožu) potrebno je rupice usmjeriti prema nogama, osim kod tretmana srca kada ih okrećemo prema glavi. 
Prvih tri do pet dana možemo osjetiti reakciju, jer organizam osjeća poboljšanje i na njega se prilagođava. Bio- piramidu je potrebno čistiti jednom sedmično. Čistimo tako što je postavimo na svijetlost 15 do 30 minuta. 
Kod upotrebe piramide za terapiju polaganjem na tijelo , tada je piramidu potrebno čistiti prije i poslije tretmana.
Go to top